Varumärken

Med smaker från Turkiet, Mellanöstern och Balkan finns allt från oliver, juicer och nötter till färdigmat, såser och konserver. Urvalet av varumärken är väldigt viktigt och lägger grunden för allt. Med stort fokus på tillförlitlighet och kvalitet väljer vi noggrant ut våra varumärken och tillhörande producenter. Det räcker inte med att de är bra, enbart det bästa är bra nog för våra kunder.

Nasib

Nasib är Foodex’ egna varumärke för varor såsom hummus, tahini, olivsallad, helva, solrosfrön med mera. Med direkt översyn på alla steg i produktion och förpackning kan vi garantera varor av högsta kvalitet särskilt anpassade för den svenska marknaden.

Ruffles

Precis som Lays är Ruffles ägda av Pepsi. Ruffles är Pepsis räfflade chipsvariant, vilket gör chipset mindre benäget att gå sönder i påsen och möjligt att doppa i tjockare dippar. Enligt Ruffles’ egen hemsida är de kända för tre saker: räfflorna på sina chips, faktumet att de är det officiella chipset av NBA och de bästa chips-smakerna basketspelet någonsin smakat.
Läs mer

Yasmeen Sweets

Yasmeens Sweets är ägda av Dabour Brothers och började med deras far som 20 år tillbaka skapade färska gourmetkakaor i en mindre butik som hans kunder kunde avnjuta direkt i butiken. Bröderna har tagit över verksamheten och den har sedan växt till en global nivå. Deras smakliga skapelser skapas med konsekvent kvalitet i åtanke för att behålla den ursprungliga handgjorda smak som Yasmeen Sweets är känd för och har erbjudit i över 20 år. Läs mer

Doğadan

Baserat i Turkiet är Doğadan en av de största te-producenterna. De sätter stort fokus på just kvaliteten av téet och Doğadan-te är helt klart något av det mest smakrika téet på marknaden. 2008 blev Doğadan uppköpta till 50% av Coca-Cola Company, vilket tydligt visar på efterfrågan på just deras te.
Läs mer

Kent

Soyyiğit Group, ägarna av Kent, är baserat i Turkiet och har en viktig plats såväl inhemskt som utländskt inom pulvermat, olja, och efterrätter. I Istanbul produceras all pulvermat och efterrätt i en fabrik på över 60.000 m². I nuläget exporteras produkterna till 4 kontinenter och 136 länder.
Läs mer

Kavaklidere

Kavaklidere etablerades av Ahmet Yıldırımoğlu år 1952 på Rüzgarlı Street i Ankara, Turkiet och produktionen startade i en liten fabrik på 500 m². Idag fortsätter den andra generationen produktionen med den senaste tekniken i våra fabriker på 30.000m² varav 7.500m² är särskilt hygienförslutet. Kavaklidere har som mål att dagligen vidareutveckla sitt produktsortiment i samklang med sina kunders efterfrågan utan att kompromissa med kvalitet. Läs mer

SEK

SEK är en del av TAT Gida och fokuserar på drycker och mjölkprodukter. Deras fabriker fokuserar särskilt på kundnöjdhet och implementerar därför TSEN ISO 9001:2008 Kvalitetssystem och HAACP Matsäkerhetssystem och sköter all produktion med översyn av specialister och erfarna matingenjörer för att kunna garantera högsta möjliga kvalitet. De primära produkterna som produceras är mjölk, yoghurt, smör, ostar och frukt- och grönsaksdrycker. Läs mer

Avşarlar Gida

Avşarlar lägger stort fokus på kvalitet och deras produkter kvalitetssäkras i varje steg av produktionsprocessen. I sina laboratorier kontrolleras varje batch med fuktighetsnivå, storlek och bäst före-datum. Detta tillsammans med deras årsproduktion på 4700 ton av torkad frukt, nötter, kaffe och konfektyr har gjort det möjligt att exportera till samtliga kontinenter, med fokus på Turkiet och Europa.
Läs mer

Vefa

Vefa är ett exklusivt varumärke av salttorkade oliver och Foodex står försäljningen i den Skandinaviska regionens marknad. Med sin långa erfarenhet är Vefa en av de viktiga producenterna av naturligt odlade och torkade svarta oliver. Den unika smaken från deras oliver kommer från deras noggranna urvalsprocess i alla steg i produktionen, från urval av olivträd till olika torkningssteg.

Tat

Tat Gıda ar en matjätte som banat väg för fastställandet av den exportinriktade jordbruksindustrin i Turkiet sedan 1967. Med den största produktionskapaciteten i hela Turkiet med omnejs produceras numera puréer, ketchup, majonnäs, tomatprodukter och inlagda och konserverade produkter. De står även för den enda integrerade tomat processen i Turkiet och alla faser av tomat, från frö till tomatpuré på burk, är under deras kontroll. Läs mer