Varumärken

Med smaker från Turkiet, Mellanöstern och Balkan finns allt från oliver, juicer och nötter till färdigmat, såser och konserver. Urvalet av varumärken är väldigt viktigt och lägger grunden för allt. Med stort fokus på tillförlitlighet och kvalitet väljer vi noggrant ut våra varumärken och tillhörande producenter. Det räcker inte med att de är bra, enbart det bästa är bra nog för våra kunder.

Biscolata

Biscolata är det ledande varumärket av producenten Şölen. Şölen startade sin 30-åriga historia med målet att vara en global aktör i regionen och världen och har över tid vunnit betydande framgångar på internationella marknader. Läs mer

Dimes

Turkiets ledande härligt näringsrika varumärke med en kompromisslös respekt för naturen och mänskligheten.
Genom hela värdekedjan de har etablerat mellan mänskligheten och jorden bevarar de naturens mirakel med de bästa valen, samtidigt som de strävar efter hållbara ideal. Läs mer

Doğadan

Baserat i Turkiet är Doğadan en av de största te-producenterna. De sätter stort fokus på just kvaliteten av téet och Doğadan-te är helt klart något av det mest smakrika téet på marknaden. 2008 blev Doğadan uppköpta till 50% av Coca-Cola Company och är därefter del av den glada Coca-Cola-familjen.
Läs mer

Lokmas

Lokma’s startade som ett familjeföretag 1935 och fortsätter sin resa som producent och exportör av ett stort sortiment av konfektyr och såser.
Läs mer

Nasib

Nasib är Foodex’ egna varumärke för varor såsom hummus, tahini, olivsallad, helva, solrosfrön med mera. Med direkt översyn på alla steg i produktion och förpackning kan vi garantera varor av högsta kvalitet särskilt anpassade för den svenska marknaden.

Tat

Tat Gida är en matjätte som banat väg för fastställandet av den exportinriktade jordbruksindustrin i Turkiet sedan 1967. Med den största produktionskapaciteten i hela Turkiet med omnejd produceras numera puréer, ketchup, majonnäs, tomatprodukter och inlagda och konserverade produkter. De står även för den enda integrerade tomatprocessen i Turkiet. Läs mer

Vefa

Vefa är ett exklusivt varumärke av oliver och såser och Foodex står för försäljningen i den Skandinaviska regionens marknad. Med sin långa erfarenhet är Vefa en av de viktiga producenterna av naturligt odlade oliver. Den unika smaken från deras oliver kommer från deras noggranna urvalsprocess i alla steg i produktionen, från urval av olivträd till olika torkningssteg.