Om oss

Det började med en enkel beställning på traditionella oliver från Turkiet. Fyra affärsmän, som var apotekare i Turkiet, slog sig samman för att införa traditionella smaker från sitt hemland till Skandinavien. Det började med oliver och utvecklades snabbt med linser, bulgur, solrosfrön och nötter för att möta den växande efterfrågan på mat från hela Mellanöstern, Balkan och Turkiet. 18 år senare har vi på Foodex ett sortiment på över 200 produkter i 20 kategorier och säljer till dem största butikerna och grossisterna i Sverige. Vi är stolta över vår resa från enkla handelsmän från Turkiet till importörer och grossister och ser fram emot resan framåt för att nå vårt mål i att vara en viktig aktör i berikandet av svenska matvanor.

Affärsmål

  • Att vara en viktig aktör i berikandet av svenska matvanor genom att erbjuda mervärdesprodukter och olika nischprodukter.
  • Inleda ett långsiktigt trovärdigt förhållande till återförsäljarna. Våra urvalskriterier är kvalitativa istället för kvantitativa.
  • Kontinuerligt utvecklas såväl produktmässigt, kvalitetsmässigt som teknologiskt för att möta en utvecklande och växande marknad.

Affärsprinciper

  • Rättvis handel och affärsetik är huvudidéer.
  • Våra kunder är våra partners.
  • Snabb service och kommunikation.
  • Att erbjuda hälsosamma produkter för att prioritera konsumenternas hälsa.

Vår historia

2005

Vi börjar importera oliver från Turkiet för att sälja till grossister i Malmö som säljer vidare till butiker.

2006

Efter ett års stor försäljning av traditionella turkiska oliver utökar utbudet till inkludera frön, nötter, bulgur och linser.

2011

Efter flera års framgångsrik import av utvalda produkter från Turkiet grundas Foodex AB. Första lagret öppnar i Malmö.

2016

Efter dubblering av omsättningen flera år i följd blir Netto vår första stora svenska butikskedja som tar stora volymer från Foodex.

2016

Vi börjar sälja till CityGross genom Bergendahls-koncernen.

2017

Axfood blir nyaste tillskottet till Foodex’ familj och samarbetet sätter snabbt igång med flertal utvalda produkter.

2018

Vårt lager i Malmö börjar bli sprängfyllt för att möta alla beställningar och vi flyttar in i nytt lager i Löddeköpinge på 2000m².

2021

Vi flyttar till nytt lager i Arlöv.

2022

Foodex börjar sälja till Coop Sverige.